Mister Bewustzijn

Mijn levensverhaal

Een open, eerlijk en intiem verhaal over de successen, het falen, de reis en eenzaamheid.

0-12 jaar

Mijn kinderjaren, de basis voor de rest van mijn leven. Je wereld wordt gevormd met bepaalde voorkeuren, gedragingen en seksuele fantasieën. Wie ik in mijn kern ben kan ik terug herleiden door mijn gedrag en gevoel in mijn kinderjaren.

Het licht

Op woensdag 4 april 1984 zag ik het levenslicht met als sterrenbeeld het vuurteken ‘Ram’. Ik geloof dat de Astrologie je behoorlijk wat richtlijnen mee kan geven van wie je in de kern bent en welke eigenschappen je vertoont. Zo was ik als kind zeker niet de makkelijkste. Toen al had ik een sterke eigen wil. In die tijd kreeg ik behoorlijk wat uitdagingen voor mijn kiezen.

Levensverhaal

Uitdagingen

Eén van die uitdagingen als Ram was; niet tegen extreem zoet en zuur kunnen. Opgroeiend in een tijd waar zure matten en suikerrijke snoepjes heel normaal waren was het één grote zoektocht naar balans. Wanneer ik een snoepje met suiker én kleurstof at dan brak ik letterlijk het huis af. Die ‘Sugarrush’ van dat extreme zoet zorgde voor een overschot aan energie die ik niet kwijt kon anders dan van me af te schoppen en te slaan. Toen mijn ouders in die zoektocht terecht kwamen bij een arts met een holistische kijk was de oplossing snel gevonden. Het extreme zoet en zuur moest geneutraliseerd worden door veel water te drinken. Water voerde de afvalstoffen in mijn lichaam af. Zolang ik gezuiverd water bleef drinken kon ik mijn driftbuien in de hand houden en daar een balans in vinden. Dit is waarom ik vandaag de dag nog een ‘trauma’ heb om water te ‘moeten’ drinken. Ik doe het wel maar ik vind het nog steeds niet lekker.

Computers

De balans zoeken is altijd een thema geweest in mijn leven. Op mijn 8ste was ik al een happy camper en gamede ik erop los. Met deze BBC Micro computer met 8 kleuren beeldscherm. Toen al interesseerde ik me voor de wereld die met zo’n apparaat aan je voeten ligt. Een wereld die je kan vormen naar jezelf en waarin je onbeperkt kunt creëren wat je wilt. Mijn droom was geboren en ik wist zeker dat mijn toekomstige beroep ”iets met computers” te maken had. Wat ik op school allemaal nog moest leren interesseerde mij niet zoveel. Ik wist wat ik later wilde doen; iets met computers!

Computers

Reiki

Op school heb ik altijd een voorkeur gehad voor dat wat te beredeneren was. Talen waren maar lastig voor mij, behalve Engels. Alle games en computer programma’s waren namelijk in het Engels. Dat gecombineerd met analytisch (be)rekenen en actie en geluiden vanuit diezelfde computer prikkelde mijn zintuigen behoorlijk. Ik kon mezelf er toen al helemaal in verliezen. Wanneer ik mezelf verloor dan was ik weer uit balans maar gelukkig kwam mijn moeder in die tijd in contact met Universele Levensenergie, Reiki genaamd.

 

De Reiki Principes pasten heel goed in ons huishouden. Daarnaast was het super handig wanneer je je bezig houdt met Reiki dat wonden sneller trachten te helen. Dat kwam bij mij als energieke jongen soms wel heel goed uit. Ik koos er zelf ook voor om samen met een groep van 8 andere kinderen een kinderreiki– cursus te volgen. We hebben Mandala’s getekend en lekker patat gegeten. Ook kregen we de Reiki 1 inwijding en daarna konden we onszelf, anderen, dieren, planten en bloemen behandelen. In 1993 kreeg ik mijn officiële Reiki 1 diploma. Toen werd de basis al gelegd voor een bewuster leven.

Reiki

Engelen

Rond die tijd ontdekte ik ook een nieuwe wereld. De wereld van Magie. Het kaartspel Magic: The Gathering was een nieuwe game. In Magic speel je de rol van een duellist. Je bent een machtige tovenaar die met anderen vecht om roem, kennis en veroveringen. Je spel kaarten stelt alle wapens in je arsenaal voor. Het bevat de spreuken die je kent en de wezens die je kunt opdragen voor jou te vechten. Mijn favoriete kaart was de Archangel. Een bijzondere en waakzame engel. Een oppermachtig en beschermend wezen met felle kleuren. Ik verwonderde mij toen al in een wereld van magie, dualiteit en engelen.

Romances

Maar altijd komt alles terug op de keiharde realiteit. Op school ging eigenlijk alles gemiddeld. Om balans te vinden en mijn energie in goede banen te leiden koos ik, in tegenstelling tot veel jongens, niet voor voetbal maar voor Judo. Daar leerde ik geweldige trucjes voor zelfverdediging en wanneer we in de touwen moesten klimmen was ik één van de snelste. Sport speelde toen al een grote rol in mijn leven.

 

Op diezelfde school had ik verschillende romances, nouja, ik heb vriendinnetjes gehad bij wie ik een hand vasthield. Ik was toen al geen Alpha-man maar had al wel een gezonde interesse voor het menselijk lichaam en met name het vrouwelijk geslacht. Avontuurlijk en grensverleggend zou ik mezelf nu omschrijven omdat ik op mijn 9e al verkering had met 2 meisjes tegelijk. Dat ze het van elkaar wisten en het goed vonden was voor mij helemaal geweldig. Nu mocht ik 2 handen vasthouden.

 

Uiteindelijk heeft het niet gewerkt maar zoals dat wel vaker gaat denk je als kind daar niet zoveel aan en vind je snel weer een andere hand om vast te houden. Na verschillende nieuwe romances op de basisschool (die nooit heel erg lang mochten duren) kreeg ik inmiddels een bril en groeide ik door naar de Middelbare school. Ik werd Brugklasser waarmee de pubertijd en ook de duisternis begon.

Romances