Mijn gedachten, wij zijn één…

Daar is die dan! De eerste blog van Mister Bewustzijn. Dan komt gelijk de eerste confrontatie met jezelf; waar ga je het dan over hebben? Laat ik het hebben over mijn gedachten. Als Mister Bewustzijn zijn alle deuren open en mogen er nieuwe werelden ontdekt worden. Maar als alles kan, waar begin je dan?

Ik begin in mijn eigen wereld, mijn gedachten. Gedachten zijn voor mij net als stemmetjes. Stemmetjes van mensen die in het verleden iets tegen je gezegd hebben en dat wat ze gezegd hebben dan in je hoofd blijft plakken. Een stemmetje die mijn wereld mede heeft gevormd is het stemmetje dat ooit heeft gezegd; wanneer alles goed is, is niets goed. Of anders gezegd; wanneer alles dezelfde prioriteit heeft, heeft niets prioriteit. Dit heeft mij veel aan het denken gezet met name over de rol van een ieder die je ontmoet in je leven.

De mensen die dichtbij je staan bepalen een groot deel van hoe jij de wereld beleefd.
De realiteit van de mensen dichtbij je neem je vaak over. Het wordt ook deels jouw realiteit. Wanneer je kijkt naar je opvoeding en dan met name naar je ouders zijn zij vaak een bepalende factor. Zij bepaalden vaak naar welke films je keek, naar welke muziek je luisterde en hoe laat je naar bed ging. Voor mij waren die kinderjaren vaak een gevecht met mijn ouders omdat ik altijd net iets anders wilde dan dat er mogelijk was.

Maar goed ook achteraf, want door in het verleden de richtlijnen van het leven meegekregen te hebben werd een solide fundatie gelegd om een goed mens te zijn. Een goed mens met respect maar soms een nog grotere eigen wil. Die eigen wil is belangrijk om jezelf te ontwikkelen want ik ben ik, en ik bepaal welke rol ik mijn ouders geef in mijn leven.

Vooropgesteld dat ik super blij ben met mijn ouders.
Zij zijn de mensen die mij heel erg veel geleerd hebben in dit leven. Zij zijn mede de inspiratie geweest voor de cursussen die ik heb geschreven voor de Online Academy. Mijn moeder heeft altijd veel te vertellen en net als de verhalen die ik aanhoor van de mensen die ik begeleid komt daar eigenlijk altijd één ding terug. De ontwikkeling van wie je daadwerkelijk zelf bent. Je kunt jezelf ontwikkelen op zoveel gebieden maar ik maak onderscheid in 3 hoofdgebieden. Lichamelijke ontwikkeling, Geestelijke ontwikkeling en Spirituele ontwikkeling. Wanneer die 3 gebieden in balans zijn zal je met een zeker rust/vrede kunnen leven en daardoor vooral gelukkiger en meer in balans zijn.

In mijn gedachten is dat het uiteindelijke doel, gelukkig zijn.

Waar ik gelukkig van word?
Dingen begrijpen.

Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door het menselijk lichaam. Vragen als; Hoe en waarom klopt je hart? Kun je je ademhaling beïnvloeden? Wat gebeurt er wanneer je dat doet? Groeien spieren door Fitness oefeningen? En verdwijnt spiermassa met tijd? Waarom worden we ziek? En kunnen we onszelf dan ook genezen zonder medicatie? Allemaal vragen die ik mezelf bewust en soms onbewust stel. De zoektocht naar het antwoord is de reis van het leven.

Bewustwording is in mijn ogen de eerste stap naar een gelukkiger leven.
Dat is dan ook de reden waarom ik jou, als lezer, bewust wil maken van de dingen die in mijn leven gebeuren. Wij hebben meer overeenkomsten dan je denkt. Uiteindelijk stroomt er allemaal hetzelfde zuurstofrijke rode bloed door ons lichaam en wanneer je openstaat voor de overeenkomsten die wij als mensen met elkaar hebben zal je er versteld van staan hoeveel dat er zijn.

Laat je gedachten daar maar eens over gaan…

De eindconclusie van mijn eerste Blog artikel over mijn gedachten zijn dan ook dat wij als mensen zeer veel overeenkomsten hebben.

Zoek de verbindingen, leef bewust en wees één!