Levenslessen

26-29 jaar

‘’Om iets te vinden moet je op zoek zijn’’ en op zoek was ik zeker. Met mijn recente ervaring van het sluiten van mijn sportstudio ging ik op zoek naar mijzelf en mijn toekomst. Ik wist dat mijn toekomst niet zou liggen op de plek waar ik nu was dus koos ik letterlijk het ruime sop.

Op reis

In een vakblad voor Fitness Professionals las ik een artikel dat mijn leven voor altijd zou veranderen. ”Geef Personal Training op een cruiseschip en ontdek ondertussen de wereld” was de trigger van het artikel. Vanaf het moment dat ik dat las kon ik aan niets anders meer denken. Het falen achter mij laten, Nederland ontsnappen, doen wat ik leuk vind en ondertussen de wereld ontdekken. Waar kan ik tekenen? (hier)

Voor ik het wist had ik mijn spullen gepakt en zat ik in het vliegtuig naar de Steiner Leisure Sportz Academy in Londen. Daar volgden 3 weken van helse trainingen.

Ik had nog nooit een Yoga of Pilates les gedaan en ik was zo stijf als wat maar toch moest ik eraan geloven. Wanneer je iets echt wilt, doe je er alles voor. Elke dag trainde ik, met Personal Trainers vanuit de hele wereld, om mijn lichaam beter te laten worden in Spinning, Bootcamp, Yoga, Pilates en Personal trainingen. Alle trainingen waren in het Engels, wat voor mij aanvoelde als mijn moedertaal. We werden gecoacht op het geven van presentaties en seminars. Allemaal met het doel om één van de uitverkorene te zijn die straks op een cruiseschip wereldwijd mensen mag helpen een gezonder leven te leven. Na alle kennis tot me te hebben genomen werd het tijd om te verhuizen naar mijn nieuwe huis, het cruiseschip.

Norwegian Gem

Ik werd van Londen op het vliegtuig gezet naar Venetië waar dit cruiseschip op mij wachtte. Een grote fitnessruimte met een fantastisch uitzicht op het één-na-hoogste deck en een cabine, die nog geen 15m² was, op zeeniveau op deck 4. Dit was mijn nieuwe thuis.

Wekenlang had ik gewerkt op de academy om op dit punt te komen en ik was er nu. In Venetië, op een cruiseschip, doen wat ik leuk vind en daar nog geld mee verdienen ook. Laat het avontuur maar beginnen! Het leek alsof de toekomst weer zonnig was.

Hard werken weinig verdienen

Die zonnige toekomst duurde helaas niet lang. Ik was immers ‘gevlucht’ uit mijn oude situatie en opnieuw kwam ik veel van mijn levenslessen tegen. Mijn gevoel voor vrijheid werd getest door het continue ‘opgesloten’ zitten op het cruiseschip. Een 80-urige werkweek zorgde ervoor dat ik moest gaan nadenken over het concept tijd. Wat betekent tijd en vrijheid voor mij?

Ook mijn levensles over geld werd herhaald. Omdat een deel van mijn werkzaamheden bestond uit het verkopen van voedingssupplementen, waar ik niet achter kon staan, verdiende ik bijna niets.

Ook duistere energieën kwamen regelmatig terug op mijn pad. Wanneer je in een dal zit en iemand doet je een onzedelijke voorstel dan ga je daar toch over nadenken. Gelukkig wist ik deze duistere energieën af te kaatsen en probeerde ik me te focussen op het licht.

Zorgen

Inmiddels zat mijn manager mij op mijn huid want ik haalde niet alle targets. Dat, en de geldzorgen, zorgde voor een constante stress. Niet te vergeten dat ik 6 dagen in de week, 12 uur per dag aan het werk was en maar één dag van het schip af mocht. Dit zorgde ervoor dat mijn energie op raakte en langzaam putte het me uit. Wanneer ik dan toch een dag vrij had dan genoot ik ook heel bewust van elke zonnestraal, elk land, elk strand en elke Bacardi-Cola die ik dronk. 

deadline

Stress

Mentaal was ik op zoek en lichamelijk was ik in top conditie. Dit was voor mijn lichaam de beste periode maar voor mijn geest helaas niet. Ik ging dingen overdenken. Over levenskeuzes, de vraag waarom dingen mij overkomen, en welk aandeel ik hierin heb. Vanaf de eerste dag op de academy werd het in je hoofd geprent; ”Mijn succes en mijn falen zijn mijn verantwoordelijkheid.” Dus het ligt aan mij! Wanneer je tot die conclusie komt weet je ook dat de antwoorden bij jezelf te vinden zijn.

Wat ik vond

Op mijn reis rond de wereld vond ik een heleboel dingen die ik allemaal niet wilde en de lijst werd steeds langer. Ik wilde niet 80 uur werken voor een baas. Ik wilde niet het gevoel hebben van gevangen zitten. Ik wilde niet de hele tijd weg zijn van huis. Ik wilde….. tja, als je maar genoeg dingen niet wilt dan blijven er de tegenovergestelde dingen over die je wel wilt.

Op een avond ging de knop om. Ik wilde mijn energie, mijn levensvreugde mijn doel in het leven en mijn genot terug! Ik wilde weer in balans komen en voor mijzelf kiezen. Ik wil veel mensen blijven motiveren en enthousiasmeren met mijn Personal Trainingen en groepslessen en dat wil ik vooral doen voor mijzelf, als eigen baas. Het is immers mijn leven en dat wil ik leven op mijn voorwaarden. Deze openbaring is mijn grootste levensles geweest.

Weer een nieuw begin

Veel van mijn mooiste foto’s zijn genomen in de tijd op het cruiseschip. Ook zijn er waardevolle vriendschappen ontstaan met mensen waarmee de verbinding zo puur is dat ik altijd verbonden met ze blijf. Het cruiseschip nam me mee op reis naar landen zoals Italië, Kroatie, Griekenland, Turkije en de grote oversteek van Spanje naar Portugal en naar New York. Waar ik vele zonsondergangen op zee heb gezien, yoga op het strand in de Bahama’s heb mogen geven en 30 meter hoge golven in een storm heb weten te trotseren. Het was een wereldse reis.

Nu nam ik afscheid van het cruiseschip en via J.F.K. Airport in New York vloog ik weer terug naar Amsterdam Schiphol. Daar werd ik verwelkomd door mijn ouders en had ik een nieuw idee voor mijn toekomst. Diezelfde nacht kon ik niet slapen van opwinding en ben ik gelijk begonnen met de eerste bouwstenen leggen voor mijn eigen bedrijf.

Hou het simpel

De volgende dag aan de keukentafel vertelde ik vol enthousiasme mijn plan en daarbij uitte ik de zin ‘Ik wil dat mensen weten dat sporten helemaal niet moeilijk is. Sporten is simpel!’ Waarop mijn moeder reageerde; ”dan weet je nu je bedrijfsnaam, Simpelsporten.”

Diezelfde dag heb ik me ingeschreven bij de KVK onder de naam Simpelsporten en ben ik gelijk begonnen met het uitrollen van mijn bedrijfsactiviteiten. Met sollicitatiebrieven schrijven had ik al ervaring maar dit keer gingen ze naar elke sportschool in Zwolle met de vraag of ze nog een geroutineerde Personal Trainer / Groepslesdocent konden gebruiken. Zeker! was het antwoord. Er was best veel vraag.

Beginnen op nul, bouwen aan iets nieuws, het avontuur opzoeken en verantwoordelijk zijn voor je eigen succes, dat was mijn nieuwe weg. Al snel had ik meerdere opdrachtgevers. Aangezien je oogst wat je zaait maakte ik elke dag de bewuste keuze om aan mijn bedrijf en daarmee aan mijn toekomst te werken. Ik gaf veel les maar hield mijzelf in balans door regelmatig rust te nemen en goed voor mijzelf te zorgen. Dit alles om de volgende dag weer blessurevrij les te geven en de wereld een stukje mooier te maken.

Na 3 jaar groei en een opleiding tot Fitness Master verder, had ik zoveel lessen en trainingen dat ik dit fulltime kon gaan doen. Ik was 29 en had mijn leven weer aardig op de rit. Wat een transformatie! En het wordt nog beter…